Stříbro pro Primirest

Naše školní restaurace Primirest SPŠ Prosek zazářila na Mezinárodním mistrovství menz - získala fantastické druhé místo.

Své kulinářské síly si v letošním třetím ročníku Mezinárodního mistrovství menz změřilo pět soutěžních týmů. Mezi nimi zazářila jediná středoškolská restaurace Primirest SPŠ na pražském Proseku.I kvalitní středoškolské stravování, které je přísně svázáno normami totiž umí skvěle konkurovat vysokoškolským menzám. Zářným důkazem je právě Primirest tým SPŠ Praha - Prosek.

3M_2024

  • Na fotce z leva: Zuzana Sendlerová (regionální manažerka Primirest), Tomáš Cikhart (Brand Chef Primirest), Tomáš Liebich (šéfkuchař Primirest), Josef Hásek (regionální ředitel Primirest) a Stanislav Krpata (šéfkuchař Primirest SPŠ Praha - Prosek)
  •  

Ten vloni na Mezinárodním mistrovství menz získal třetí místo, letos se posunul o příčku výše. Porotu u stříbrného týmu zaujal zejména dezert. Vepřovou pečeni jako hlavní chod zpracovali kuchaři Primirest metodou sous-vide. Přes noc ležela v bylinkovém nálevu, který ji dodal křehkou a znamenitou chuť. Porota pak ocenila i kroketu z vepřového boku s jinou technologickou úpravou dalšího druhu vepřového masa. V moderní gastronomii je teď totiž hlavním trendem mít na talíři hned několik úprav surovin.

3M_Menu1_Primirest3M_Menu2_Primirest

Stříbrné soutěžní menu Primirest z SPŠ Praha Prosek:

  • Vepřová pečeně, kroketa z vepřového boku, bramborovo-mrkvové pyré, marinované ředkvičky, jarní zelenina, opečené brambory grenaille, silná masová šťáva.
  •  
  • Jogurt, med, bezlepková granola s ořechy, jahody, borůvky.
  •  

Rychlý video-pohled do zákulisí soutěžního klání najdete zde (link).

Nahlédnout pod pokličku Mezinárodního mistrovství menz můžete v reportáži na našem blogu Český oběd