Jak vaříme

Pestré a bohaté jídlo, které děti baví

Klasická a tolik oblíbená „babičkovská a maminkovská“ jídla namíchaná ve správném poměru s novými recepty. Lokální suroviny i ty, které do Česka pronikají ze zahraničí, a vytváří tolik žádaný moderní a pestrý jídelníček. Pravidelně školení kuchaři, kteří umí z toho všeho vytvořit atraktivní a chutný mix, na který se děti každý den těší. To je nabídka denního obědového menu Primirest, kde máme kvalitu jídla vždy na prvním místě. Jsme totiž školní jídelna, kterou si zamilujete.

krájení zeleniny

jak vaříme

Podívejte se, na čem si děti pochutnávají
Vzorový jídelníček
Školní stravování hlídá zcela správně řada zákonných norem. Jsme si jich vědomi a řídíme se podle nich.

Umíme i cool & fresh svačinky

  • Denně nabízíme pouze čerstvé snídaně a svačinky z vlastní výroby, které plně vyhovují požadavkům tzv. pamlskové vyhlášky č. 160/2018 Sb.
  • Atraktivní forma, výběr z čerstvé barevné krájené zeleniny a ovoce a hravý ekologický obal zaujmou i ten nejvybíravější dětský jazýček.
  • Naše jogurtové a tvarohové dezerty, svačiny či fermentované mléčné výrobky jsou vždy bez přidaného cukru, balíme a dokončujeme je vždy v našich provozech.
  • Všechno z toho děti najdou přímo v našich jídelnách nebo chladicích boxech pod značkou cool & fresh.

Držíme slovo a za všech okolností, situací a podmínek hlídáme zákonné normy.

Kdo inspiruje naše kuchaře?

V našich kuchyních se pohybují jen zkušení proškolení profesionálové. Gastronomie je ale dynamický obor, a tak všichni pravidelně čerpají inspiraci od velkých osobností oboru.

Tomáš Cikhart

Tomáš Cikhart

Brand Chef Primirest

Zkušený šéfkuchař, který prošel kuchyněmi těch nejlepších pražských hotelů. „Je jedno, jestli mluvíme o školním stravování nebo o michelinské restauraci, pořád je základem poctivá řemeslná práce a důraz na to připravovat si všechno od základu,“ vysvětluje svůj přístup k práci. Jeho cílem je, abychom nabízeli vždy jednu třetinu kvalitních bezmasých jídel, což se mu daří.

Kristýna Ostratická

Kristýna Ostratická

Fit Brand Chef Primirest

Profesionální kuchařka a expertka na výživu. Kristýna je stálicí TV Nova v pořadu Tescoma s chutí, pracovala jako redaktorka v časopise Dieta a zodpovídá za zavádění zdravých a fit (veggie) jídel. Její úlohou je dohlížet na nutriční aspekty koncepce Primirest menu, abychom dodrželi svůj slib poskytovat zdravá a vyvážená menu.

Pan Vong

Pan Vong

Guest Chef

Laosan Vongphachanh Lianphoukham (Pan Vong) menu Primirest „koření“ asijskými chutěmi a specialitami. Autentické recepty přizpůsobil normám pro školní stravování a mlsným jazýčkům dětí. „Když vařím, jsem na sebe velmi přísný. Jídlo ode mě musí být vždy perfektní, ať se jedná o přípravu, vaření nebo konečné servírování,“ říká o svojí filozofii vždy usměvavý pan Vong.

Ondřej Slanina

Ondřej Slanina

Guest Chef

Známý televizní kuchař nezná slovo „nejde“ a s týmy restaurací a jídelen Primirest, bez kterých si zážitkové vaření pro děti nedovede představit, dokáže nemožné. „Touha být stále lepší je můj hnací motor. Za spolupráci se společností Primirest jsem moc rád, protože se v ní pohybuji již od dětských let, a právě „brigády v kuchyni“ mi pomohly při rozhodování o mé profesní kariéře,“ říká sám Slanina.

Každý měsíc sezónní týden

speciál

Chutě dálných i sousedních zemí, masopustní menu nebo třeba speciální rybí týden. Na pestrosti si v jídelnách a restauracích Primirest zakládáme. Vždy třetí týden v měsíci ji v rámci naší pravidelné kulinární akce Gastrokalendář posunujeme na ještě vyšší úroveň. Právě v tomto týdnu se v jídelnách po celé republice objevují jídla, která jen tak běžně nevaříme a děti se na ně už dopředu těší.

Známe chutě dětí. Co jedí nejraději?

Každý den vaříme jídlo pro téměř 30 tisíc žáčků ve více než 260 školních restauracích, takže máme dokonalý přehled. Podívejte se níže, co jedí děti nejraději v sedmi kategoriích jídel.

Top jídlo
Top jídlo
Top jídlo
Top jídlo
Top jídlo
Top jídlo
Top jídlo